Ga naar de inhoud

Vrijwilligster Julia

Julia, 35 jaar en geboren in Düsseldorf, woont sinds 2014 in Delft. Samen met haar vriend Philipp en hun zoontje Jonathan wonen ze op een fantastische plek midden in de historische binnenstad.

Julia studeerde scheikunde en vond een baan in Berlijn. Haar vriend Philipp is geoloog en heeft een baan in Nederland. Julia volgde hen en kreeg een baan bij Shell in Nederland. Toen haar contract afliep was ze zes maanden zwanger en besloot even niet te solliciteren, maar zich te richten op haar zwangerschap en er vrijwilligerswerk naast te gaan doen. Zo kwam ze terecht bij het Stadsdiakonaat waar Joke Tummers haar koppelde aan Sandra.

Dat klikte reuze. Samen hebben ze heel wat afgewandeld. Ze hielden contact, ook toen de baby geboren werd. Naast wandelen bellen ze elkaar regelmatig.

Julia: ‘We spraken over van alles en nog wat, geweldig voor mijn woordenschat’.

Nu Jonathan anderhalf jaar is, is Julia weer toe aan een betaalde baan. ‘Ik ben aan het solliciteren, maar zolang ze nog in Delft zit houd ik natuurlijk contact met Sandra. Als wandelen te veel tijd gaat kosten, houden we telefonisch contact.’

Translate »