Ga naar de inhoud

nieuws najaar 2023

Zaterdag 26 augustus hoopten we allemaal op mooi weer, want op die datum hadden wij van het Stadsdiakonaat ons jaarlijkse zomeruitje bij De Papaver. De laatste keer dat we een zomeruitje hadden was bijna drie jaar geleden, mede door de corona. Eindelijk was het weer zo ver. Er was veel regen voorspeld, maar na 1 fikse bui in de ochtend werd het heerlijk weer.

Om half elf druppelden de gasten binnen. De jonge helpers brachten de mensen koffie of thee en een lekker stuk appeltaart met slagroom. De meeste mensen hebben dit heerlijk op het terras genuttigd. Onze voorzitter Margreet hield een welkomstwoordje en Thea Rengers van de Papaver leidde de dag alvast een beetje in.

Daarna waren er drie wandelingen waar de mensen mee konden. Een kruidenwandeling, door onze eigen Emiel. Een plukwandeling en een algemene natuurwandeling door vrijwilligers van de Papaver. Ondertussen werd de zaal omgebouwd voor de lunch. Helaas viel precies tijdens deze wandelingen de bui. Gelukkig waren er genoeg bomen om onder te schuilen.

Na de wandeling stonden er allerlei heerlijkheden klaar op grote tafels. Er waren panbroden met lekker beleg. En goedgevulde wraps. Er was vers fruit en allerlei dranken. Er werd flink gesmuld.

Na de lunch ging het programma verder. Onze muzikale Fred van Geest had een geweldige quiz gemaakt. Iedere vijfde vraag was een leuke muzikale vraag. Er werd goed meegedaan. Er waren makkelijke, maar ook hele moeilijke vragen.

Terwijl er druk werd geteld wie de quiz gewonnen had, ging het programma verder met een  theeproeverij. Op de Papaver loopt momenteel de tentoonstelling thee en koffie. Er werden 4 soorten thee geschonken en Masja vertelde hier iets over. Het waren allemaal soorten kruidenthee. We proefden Goedemiddag (aardbei, munt, zilverschoon), Engeltjesmix (venkel, zoethout, engelwortel), Hemelse thee (Sint Janskruid en heermoes) en liefdemix (aardbeitjes, framboos, hibiscus)

De uitslag van de quiz was inmiddels bekend en de eerste 10 mensen gingen met een prijsje naar huis. Met een dankwoordje van de voorzitter sloten wij deze geweldige dag af.

In 2023 genoten we volop van de gastvrije ontvangst in de Papaver.

Alle foto’s die Wim Vendel maakte kunt u hier bekijken.
Masja van den Ende

Gesprekstraining van Ayan Boxhorn

Al vaker hebben wij jullie uitgenodigd voor een activiteit van Doel Delfland, met trainster Ayan Boxhorn. Zij werkt voor Doel Preventie. Zij organiseerde al meerdere zeer leerzame trainingen en organiseert trainingen voor vrijwilligers van het Stadsdiakonaat . We hebben het al eens gehad met haar over grenzen aangeven, geen problemen mee naar huis nemen en zo nog meer. Tijdens de vorige trainingsronde merkten we dat er veel behoefte is aan onderling uitwisselen van ervaringen en van elkaar leren. Met uiteraard Ayan die erop toeziet dat dit allemaal verstandig en nuttig verloopt.

Wij kunnen weer gebruikmaken van een mooie ruimte van GGZ Delfland. In oktober en november zijn hiervoor twee ochtenden gepland.

Wij zouden het geweldig vinden als hier veel mensen aan willen meedoen. Kom vooral met casussen, alle voorbeelden van lastige of juist mooie voorvallen zijn van harte welkom. De bijeenkomsten zijn op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 op 26 oktober en 9 november. Als je cases hebt die je wil bespreken, wil je die als dat mogelijk is 2 weken van tevoren doorgeven? Als je geen voorbeelden hebt ook prima, je bent van harte welkom om mee te praten.

Laat liefst per ommegaande, maar in ieder geval voor 12 oktober, weten of je komt aan Joke of Masja (kan per app 0617146983).

Uiteraard kan het ook per mail op tumdelft@hotmail.com.


 

Beursvloer 12 september 2023

Na 4 jaar werd op dinsdag 12 september eindelijk weer de Delftse Beursvloer georganiseerd. Voor het Stadsdiakonaat hebben wij (Renée, Wim en Masja) de bijeenkomst bezocht. De bedoeling van de middag/avond is elkaar helpen met gesloten beurzen. Bedrijven bieden zich aan en instanties zoeken iemand die hen kan bieden waar zij behoefte aan hebben. Wij zochten dringend een laptop voor de bezoekgroep en gereedschap voor de klusjesdienst. We werden welkom geheten terwijl we aan statafels stonden met heerlijke hapjes op. We begonnen met een soort workshop. Hoe presenteer je jezelf als organisatie, hoe vraag je om wat je wilt/zoekt.

De eerste opdracht was om dat met een vreemde die je daar zag uit te proberen. Dat was wel fijn, even oefenen terwijl het nog nergens om ging. Er volgden nog meer tips en oefeningen. Na een half uurtje mochten we dan echt aan de slag. Dat was nog best lastig. Soms was het wat onduidelijk wie er nou wat aan te bieden hadden en wie de vragers waren. Verder waren er vele vragers en weinig bieders.

Renée had op een gegeven moment contact met René van Winden van Mijn Held. Zij organiseren leuke uitjes voor kinderen die dat door omstandigheden niet zelf kunnen realiseren. Hij adviseerde mij om Wilma Broeselieske van de Delftse Uitdaging aan te schieten. Zij kende weer iemand van Topdesk en Topdesk had computers in de aanbieding. Lang verhaal kort: binnen een week kunnen we de computer halen. Erg blij! Wim had ook succes. Kristel Thieme van New Future Lab zou in de gaten houden of er gereedschap beschikbaar zou komen vanuit hun organisatie.

Zij hebben ook potjes voor mooie initiatieven op sociaal vlak. Wij zouden daar voor in aanmerking kunnen komen. Robert van den Bosch van Residentie Contact werkt met mensen met een beperking. Zij zouden ons mensen kunnen leveren voor klusjes in en om het huis bij onze cliënten. Ook Werkse kon ons wellicht helpen aan afgeschreven gereedschap.

Zij zouden ons bellen of mailen binnen 2 weken. Dit hebben we samen op papier gezet. Ook hebben we alle drie gesproken met verschillende mensen, folders uitgedeeld, telefoonnummers uitgewisseld. Wie weet wat er nog uit voortkomt.

Al met al, een hele mooie middag. Bruikbare verbindingen gelegd, leerzame tips gekregen en naar huis met waar we voor kwamen.

Masja van den Ende


Tai Chi Chuan, doet u mee?

Remco Nitschelm gaat lessen Tai Chi Chuan geven:
Tai Chi Chuan is een oude zachte en holistische bewegingskunst. We beoefenen, achter elkaar, een serie vaststaande en vertraagde bewegingenafkomstig uit Kung-Fuen vanuit verschillende dieren.
Door de langzame poses vanuit je zwaartepunt leren we lichaam en geest om bewust te voelen, in evenwicht en balans te komen en je begrenzingen te verkennen.Waar:           De Wending, Raamstraat 67
Wanneer:     op donderdagen vanaf 5 okt. Van 19.30 – 20.30
Aanmelden: herstelacademie@ggz-delfland.nl vermeld: tai chi
Informatie:   Herstelacademie tel. 0623940678


 

Copyright © 2023 Stadsdiakonaat, All rights reserved.

Our mailing address is:
Stadsdiakonaat
Nieuwe Plantage 25
DELFT, Zuid-Holland 2611XJ
Netherlands

Add us to your address book

Translate »