Ga naar de inhoud

Jaarlijks uitje

Zomeruitje 2023: naar de Papaver!
Zaterdag 26 augustus hoopten we allemaal op mooi weer, want op die datum hadden wij van het Stadsdiakonaat ons jaarlijkse zomeruitje bij De Papaver. De laatste keer dat we een zomeruitje hadden was bijna drie jaar geleden, mede door de corona. Eindelijk was het weer zo ver. Er was veel regen voorspeld, maar na 1 fikse bui in de ochtend werd het heerlijk weer .

Om half elf druppelden de gasten binnen. De jonge helpers brachten de mensen koffie of thee en een lekker stuk appeltaart met slagroom. De meeste mensen hebben dit heerlijk op het terras genuttigd. Onze voorzitter Margreet hield een welkomstwoordje en Thea Rengers van de Papaver leidde de dag alvast een beetje in.

Daarna waren er drie wandelingen waar de mensen mee konden. Een kruidenwandeling, door onze eigen Emiel. Een plukwandeling en een algemene natuurwandeling door vrijwilligers van de Papaver. Ondertussen werd de zaal omgebouwd voor de lunch. Helaas viel precies tijdens deze wandelingen de bui. Gelukkig waren er genoeg bomen om onder te schuilen. 

Na de wandeling stonden er allerlei heerlijkheden klaar op grote tafels. Er waren panbroden met lekker beleg. En goedgevulde wraps. Er was vers fruit en allerlei dranken. Er werd flink gesmuld.

Na de lunch ging het programma verder. Onze muzikale Fred van Geest had een geweldige quiz gemaakt. Iedere vijfde vraag was een leuke muzikale vraag. Er werd goed meegedaan. Er waren makkelijke, maar ook hele moeilijke vragen.

Terwijl er druk werd geteld wie de quiz gewonnen had, ging het programma verder met een  theeproeverij. Op de Papaver loopt momenteel de tentoonstelling thee en koffie. Er werden 4 soorten thee geschonken en Masja vertelde hier iets over. Het waren allemaal soorten kruidenthee. We proefden Goedemiddag (aardbei, munt, zilverschoon), Engeltjesmix (venkel, zoethout, engelwortel), Hemelse thee (Sint Janskruid en heermoes) en liefdemix (aardbeitjes, framboos, hibiscus). De uitslag van de quiz was inmiddels bekend en de eerste 10 mensen gingen met een prijsje naar huis. Met een dankwoordje van de voorzitter sloten wij deze geweldige dag af.

Wij willen nogmaals Thea Rengers van de Papaver bedanken voor haar harde werk op deze geweldige dag. Zonder haar hadden we dit niet kunnen organiseren.
In 2023 genoten we volop van de gastvrije ontvangst in de Papaver.

Zomeruitje 2019

In de loop der jaren maakten we vele uitstapjes, zo waren we diverse keren te gast op de Papaver in de Delftse Hout.
Door corona kon helaas het jaarlijks uitje met cliënten en vrijwilligers in 2021 en 2022 niet plaatsvinden.

We hopen echter in de zomer van 2023 weer met z’n allen op stap te gaan.

Translate »