Ga naar de inhoud

In Memoriam: Louis Harmsen

28 januari 1943 – 13 november 2020

In de nacht van 12 op 13 november overleed Louis geheel onverwachts. Louis werkte sinds 2014 mee met de bejaarden bezoekgroep. Hij was een man van aanpakken. Je kon altijd een beroep op hem doen. Louis hield van aanpakken: hij ging met cliënten fietsen, onderhield gezellige correspondenties per mail en hielp regelmatig cliënten met de computer.

Met die ervaring startte hij in 2019 de digitale karweitjesdienst.

Dankzij Louis gingen we steeds meer gebruik maken van de mogelijkheden die internet ons biedt.

Louis nam ook met grote voortvarendheid het beheer van onze website op zich. Hij bracht de site tot leven door nieuwe verhalen, nieuwtjes en advertenties te plaatsen.

Het laatste nieuwtje dat hij plaatste was: Aankondiging kerstpagina.

Hij schreef: De gezamenlijke Kerstviering van het Diakonaat kan wegens de heersende coronacrisis dit jaar helaas niet doorgaan. In plaats daarvan willen we jullie via internet “een kerstviering op afstand” aanbieden. Hoewel dit een daadwerkelijk samenzijn natuurlijk niet kan vervangen, hebben we ons best gedaan om toch wat te maken dat iets van het warme gevoel van licht, saamhorigheid en hoop dat het Kerstfeest ons biedt aan jullie over te brengen. Kerst is immers meer dan gezellig samen eten. Het is een symbool van vrede en de verbondenheid van mensen van verschillend geloof, nationaliteit en ras, dat we juist in deze verscheurde wereld zo nodig hebben. Met name dit gevoel van vrede en intermenselijke verbondenheid willen we op deze kerstpagina aan jullie overbrengen.

De kerstpagina is indrukwekkend geworden. Het voelt als een erfenis die Louis ons nalaat: www.stadsdiakonaatdelft.nl/kerst-2020

Het Stadsdiakonaat mist in Louis niet alleen een geweldige, enthousiaste meedenkende medewerker maar vooral ook een zeer goede vriend.

Translate »