Houd goede moed

Ook op afstand kunnen we elkaar blijven helpen

Goede Moed!

Deze maand april: de straten in de wijken zijn leeg en in de binnenstad  van Delft  zijn er nauwelijks mensen op straat. Wat een uitzonderlijke tijden en wat gebeurt er veel. Gebeurtenissen waar je zelf totaal geen invloed op kunt hebben. En al die cijfers, al die harde statistieken over hoe corona toeslaat: daar kun je je machteloos onder voelen en het kan je neerdrukken. Niets is gewoon in deze crisistijd.

En dan al onze vragen: hoe lang nog?
Zoeken mensen daarom in religie, in levensbeschouwing houvast en verbondenheid.
Deze maand: Ramadan.  Vastende moslims ervaren daarin een gevoel van verbondenheid, uitmondend in het Suikerfeest. Dit jaar wordt het zo anders door alle maatregelen
Deze maand: Stille Week en het Paasfeest. Het wordt niet gevierd op vertrouwde plekken, niet  met elkaar als gemeenschap. Dit jaar daarom zo anders.

Deze maand: wat zie je toch ook gebeuren: mooie initiatieven, waarin mensen elkaar helpen, zoeken naar oplossingen. De Sire campagne: #DASLIEF!

In deze uitzonderlijke en verwarrende tijden blijven – op hun eigen wijze – ook onze vrijwilligers klaar staan: via telefonische contacten, soms een boodschapje doen. De een helpt de ander.

Op al die ‘grote dingen’ die gebeuren, daarop hebben we geen invloed. Wel op die kleine dingen, waar je wel grip op kunt hebben: even bellen, een boodschapje voor die buur, een bosje bloemen aanreiken.
Zo blijven Delftenaren klaar staan voor elkaar.

Goede moed, dat wens ik u toe!

Peter Wilbrink,

voorzitter Interkerkelijk Stadsdiakonaat Delft

© 2016 - 2023 Stadsdiakonaat Delft - wilt u een stukje overnemen van onze site? Neem contact op.