Ga naar de inhoud

Etentje voor vrijwilligers – 20 juni 2019

Een welverdiende traktatie voor de vrijwilligers van het Interkerkelijk Stadsdiakonaat Delft (ISD).

 Voor het vierde achtereenvolgende jaar kon het Interkerkelijk Stadsdiakonaat Delft alle 70/ 80 vrijwilligers een etentje aanbieden. Het vrijwilligerswerk en alle activiteiten van het Interkerkelijk Stadsdiakonaat waren een leidinggevende mevrouw uit Delft opgevallen, die een goed lopend bedrijf heeft. Daarom doneert zij als gebaar al voor de vierde maal een etentje voor onze vrijwilligers.

De avond was op 20 juni: een grote groep vrijwilligers van het ISD was aanwezig in het Wok restaurant in het Royal Palace in Delft. Na de verwelkoming van voorzitter Peter Wilbrink werd het buffet geopend. Er was keuze te over. Soepen, voorgerechten, ingrediënten om te wokken en grillen, een warm buffet, een toetjesbuffet en zelf in te schenken drankjes. Heerlijk!

Het vrijwilligerswerk voor het Interkerkelijk Stadsdiakonaat is vaak individueel werk. Voorbeelden: de vrijwilligers maken tijd vrij voor een ander, gaan langs bij onze cliënten voor een bezoekje, gaan bv mee voor een ziekenhuisbezoek of arts, of samen winkelen en dan gezellig ergens een kopje koffie drinken. Anderen lezen bv de krant voor, voor iemand die dat zelf niet meer kan of nemen voor bepaalde momenten de taken van een mantelzorger over.

Onze vrijwilligers kennen elkaar van de kerstvieringen of het jaarlijkse zomeruitje. Ook natuurlijk van de jaarlijks evaluatiebesprekingen. Maar de wokmaaltijd is heel  bindend, de vrijwilligers waren gezellig met elkaar in gesprek.

Er werden veel ervaringen uitgewisseld, soms ook kennis met elkaar gemaakt, voor nadere contacten afspraken gemaakt en – gelukkig- veel humor met elkaar gedeeld.

Kortom: het samen vorm geven aan het Interkerkelijk Stadsdiaconaat Delft en het aan ‘Delftenaren staan klaar voor elkaar’, was de basis. Het was een fijne avond.

Peter Wilbrink

 

Translate »