De enige echte de Pater aardbeien slagroomtaart

Benodigdheden
1 l slagroom
1 1/4 kg aardbeien
Biscuittaartmix 350 g
5 eieren
Gelatine
2 zakjes Klop-Fix
(dr Oetker, 2 gram per zakje))
Pistachenootjes
Likeur

Bereidingswijze
Bak de biscuittaart volgens aanwijzingen op de verpakking (met 5 eieren)

Maak 500 g aardbeien klein en vermeng met de gelatine volgens aanwijzing op de verpakking van de gelatine. Laat opstijven in de ijskast.

Klop 500 g slagroom en vermeng met gelatine, laat opstijven in de ijskast.
Vermeng de 500g kleingemaakte opgestijfde aardbeien met 500g opgestijfde slagroom en zet een nacht in de koeskast.
Klop 250 g slagroom. Tijdens het kloppen het eerste zakje Klop-Fix toevoegen. Vermeng het na opstijven met kleingemaakte pistachenootjes.

Snijdt de biscuittaart in 3 lagen. Besprenkel met likeur, bij voorbeeld Grand Marnier.

Maak de rest van de aardbeien schoon. Klop de rest van de slagroom onder toevoeging van het tweede zakje Klop-Fix stijf.
Maak de eerste laag: aardbeien met daar tussen de slagroom met pistachenootjes.
Leg dan de 2e laag biscuittaart erop.
Maak de 2e laag de 500 g fijngemaakte aardbeien met 500 g stijve slagroom.
Bedek met de derde laag.
Zet de taartvorm er weer omheen om inzakken te voorkomen en laat weer verder opstijven.

Versier de taart met de rest van de aardbeien en de rest van de slagroom. Goed om dat samen met je kleinkinderen te doen

© 2016 - 2022 Stadsdiakonaat Delft - wilt u een stukje overnemen van onze site? Neem contact op.