De kerstbijeenkomst van het Stadsdiakonaat

Zaterdag 17 december 2022 kwamen minstens 100 gasten naar de kerstbijeenkomst in de aula van het Stanislascollege Westplantsoen. Een grote opkomst, ondanks het vriesweer met hier en daar gladde straten.

De hartelijke ontvangst met koffie, thee, fris en heerlijke koekjes en chocolaatjes bracht iedereen al meteen in de goede stemming voor muziek en samenzang.

Een Engelse dame verbeeldde in keurig Nederlands het kerstverhaal aan de hand van zelfgemaakte poppen, een handje geholpen door Fred van Geest die nu en dan een grappige noot toevoegde.

Het Internationaal Studentenkoor (ISC) van de TU Delft verzamelde zich vóór de prachtige, opgetuigde kerstboom in de zaal en bracht hartverwarmende kerstliedjes in het Nederlands, Latijn, Italiaans, Portugees en Spaans. De kinderen uit het koor hadden een sinterklaasliedje ingestudeerd en zongen dat enthousiast, gebruikmakend van viool, klarinet, rammelaars en tamboerijnen, begeleid door piano en gitaar. Feliz Navidad, ten slotte, werd door alle gasten met veel plezier meegezongen.

De lunch was uitnodigend uitgestald op de lange tafel aan de rand van de zaal. Alles ging smakelijk op. De overgebleven broodjes werden daarna uitgedeeld aan wie dat wilde.

Onze voorzitter, mevrouw De Pater, sprak haar dankbaarheid uit voor de helpende handen die deze kerstbijeenkomst mogelijk maakten en ieder van hen ontving een cadeautje en applaus van de gasten.

Iedereen kreeg vervolgens een kerstboompje om te versieren. Door de kunstzinnige keuzes die de gasten maakten met het klaarliggende versieringspakketje met lampjes ontstonden unieke creaties om mee naar huis te nemen.

Alle aanwezigen hadden een gezellige bijeenkomst meegemaakt en gingen met warmte in het hart terug naar huis. Dankbaarheid was er voor de vrijwilligers die sommige gasten met de auto heen en terug brachten.

Het Stadsdiakonaat wenst allen vredige kerstdagen en voor 2023 veel dagen van geluk en welzijn.

© 2016 - 2023 Stadsdiakonaat Delft - wilt u een stukje overnemen van onze site? Neem contact op.