Ga naar de inhoud

Computertips

Via deze pagina gaan we u regelmatig computertips geven.

Hiernaast ziet u een plaatje waarvan u 2 dingen kunt leren

  1. Werken met de computer kan heel leuk zijn
  2. Deze mevrouw staat op het punt om terwijl ze aan haar computer zit, een gebakje eten. Dat NOOIT doen. Iets morsen kan uw computer grondig beschadigen  (ik spreek uit ervaring !!)

Waar te beginnen met onze tips over computergebruik?
Het lijkt me het beste om eerst eens te proeven wat er op Internet allemaal te beleven valt. Daar zitten allerlei dingen bij die voor u van groot praktisch nut kunnen zijn. Ik zou daarom willen beginnen u een aantal van die nuttige websites voor te schotelen. Sommigen daarvan kent u maar anderen zullen nieuw voor u zijn. Om u niet met met informatie te overladen ga ik u iedere maand een aantal nieuwe tonen, Zo bouwen we geleidelijk een lijstje op, van Websites die voor u interessant kunnen zijn. De nieuwste website staat steeds op volorde onder aan het lijstje, maar de eerdere blijven er boven staan, zodat u ook altijd weer terug kunt kijken naar eerdere websites. Om u daarbij te helpen staat boven aan het lijstje een inhoudsopgave.
Om dit lijstje te zien, klikt u  HIER

Afdrukken
Bij iedere website op het lijstje vind u een pagina met wat extra informatie hoe de website te gebruiken. Het is handig om die even af te drukken.
Klik HIER om te zien hoe dit gaat

Bladwijzers
Wanneer u een website tegenkomt die u regelmatig wilt bekijken, dan is het handig om die  vast te leggen in de “Bladwijzerbalk” (in de Engelse versie van Windows heet dat “Bookmarks bar“). U kunt de website dan in de Bladwijzerbalk aanklikken om er meteen naar toe te gaan. Mocht u niet weten hoe dat moet, stuur me dan even een mailtje waarin u aangeeft welke Internet browser u gebruikt, dan stuur  ik u een eenvoudige instructie hoe u een “Bladwijzer” op de bladwijzerbalk moet toevoegen

Vergroten van het schermbeeld
Soms zijn de letters op een website een beetje te klein om te lezen. U kunt dan het beeld op uw scherm vergroten door de CTRL toets links onder op uw toetsenbord ingedrukt te houden en de + toets rechts bovenaan het toetsenbord in te drukken. Ieder keer wanneer u dat doet wordt het schermbeeld 10% uitvergroot. Nadeel daarvan is dat bij te veel uitvergroten een deel van het beeld buiten uw scherm kan vallen. Door de CTRL toets en de – toets in te drukken verkleind u het beeld weer,
Probeert u het maar eens

Vragen staat vrij
Wanneer u wensen of vragen hebt over deze tips kunt u die per e-mail aan mij stellen.
Ook vind ik het leuk om van u te horen of u er iets aan gehad heeft
louisharmsen@gmail.com

Translate »