Ga naar de inhoud

Cliënt Esther

Esther kwam op haar 24e vanuit Ghana in Nederland. Ze kwam in aanraking met het Stadsdiakonaat toen ze zwanger was van haar dochter en ze voor een verhuizing stond. Twee weken na haar bevalling moest ze verhuizen. Dat lukt niet als je net een keizersnede hebt gehad.
De vrijwilligers van het Stadsdiakonaat hebben haar in twee weken geholpen met het inrichten van haar flat en het verhuizen van haar spullen.
Esther is erg dankbaar voor alle hulp die ze krijgt aangeboden. Als dank heeft ze voor alle vrijwilligers die haar huis in orde hebben gemaakt een heerlijke maaltijd bereid.

Esther: Ik kwam in 2006 op uitnodiging naar Nederland gekomen. Hier ontmoette ik mijn coach, die ik nu, veertien jaar later, nog steeds heb. Ik heb op top niveau hardgelopen, gesprint.

Ik deed mee met Olympische Spelen in 2000 in Sydney. En zou ook meedoen met de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Daar trainde ik vier jaar lang voor. Helaas net voor de spelen begonnen, kreeg ik een vervelende rugblessure en moest stoppen. Na veel oefeningen en fysiotherapie kan ik nu weer trainen en hoop nog één keer met de Olympische Spelen mee te kunnen doen. Nu in 2016 in Brazilië.

Ik woon sinds 2 jaar in Delft. Dat waren best moeilijke jaren, maar nu gaat het goed.

Ik was reuze blij met de hulp van het Stadsdiakonaat Op mijn dochtertje, Manuella, inmiddels 9 maanden ben ik reuze trots, ze loopt al kleine stukjes! Straks zit ze op de lagere school, hoe moet ik haar dan helpen, ik heb nooit leren lezen en schrijven.

Dat is mijn grote frustratie. Ik wil dolgraag werken, maar krijg geen kans, omdat ik geen diploma’s heb. Mijn motto is “I hate to give up”. Ik volg een cursus lezen en schrijven. En ben erg blij met de hulp van Michelly, een vrijwilligster van het Stadsdiakonaat, ik vindt het heel gezellig als ze langs komt, we kunnen echt over van alles praten en ik leer ook nog veel.

Ester doet zelf heel veel vrijwilligerswerk in Ghana, ga eens kijken op haar website: www.dankwahstreetacademy.nl.

Translate »