Bezoekgroep

Voor wie is de bezoekgroep bedoeld? We werken voor iedereen die hulp nodig heeft, ongeacht leeftijd of geloofsovertuiging. In toenemende mate wordt er ook door jongeren of alleenstaande ouders een beroep op ons gedaan.

Wat doet de bezoekgroep? Wat de vrijwilliger doet is heel verschillend en afhankelijk van de vraag van de “klant” en van de vrijwilliger. Gezellig een kopje koffie drinken, een gesprek, een korte wandeling of helpen bij de administratie. Begeleiding naar een dokter of het ziekenhuis, of samen erop uit, winkelen, een keertje naar de binnenstad of juist naar de Delftse Hout. Oppassen bij een zieke partner, zodat de mantelzorger er even tussen uit kan of oppassen op de kinderen, zodat de moeder of vader even iets voor zichzelf kan ondernemen.

Ook zijn er vrijwilligers van de Bezoekgroep beschikbaar om langere uitstapjes te maken, Bij voorbeeld door samen te  fietsen of als “voorrijder” op een tandem, Begeleiding van een langer tochtje met een scootmobiel is mogelijk, door een vrijwilliger op de fiets of op een tweede scootmobiel. Met cliënten die nog goed ter been zijn is het een optie om gezamenlijk een flinke wandeling te maken.

Kortom, heel gevarieerd werk. We zoeken het werk dat bij je past

Momenteel bestaat de bezoekgroep uit 110 vrouwen en mannen. De leeftijd varieert van 19 tot 84 jaar. Twee maal per jaar komen we bij elkaar om het wel en wee te bespreken. Aan het begin van de zomer organiseren we een uitstapje voor vrijwilligers en gasten en samen vieren we kerstmis. Zo’n 150 mensen worden regelmatig bezocht. Maar de bezoekgroep kan wel wat versterking gebruiken. Er staan mensen op de wachtlijst!

Het aantal bezoeken dat je als vrijwilliger aflegt bepaal je zelf. De één bezoekt eens in de twee weken iemand, de ander gaat elke week op adressen langs. In bijna alle gevallen is de bezoeker net zo blij met de afgelegde bezoekjes als degene die bezocht werd.

© 2016 - 2021 Stadsdiakonaat Delft - wilt u een stukje overnemen van onze site? Neem contact op.