Ga naar de inhoud

Zomer uitje 2019 met bezoek aan de Papaver

Wandeling in de Heemtuin

Zomeruitje voor de cliënten van het Interkerkelijk Stadsdiakonaat Delft: mooie uren in De Papaver in de Delftse Hout.

Zaterdag 13 juli was er voor de cliënten van het ISD het jaarlijkse zomeruitje. Een zonnige dag, veel mensen jong en oud genoten van dit uitje.

Wij werden gastvrij ontvangen door de vrijwilligers van De Papaver, het Duurzaamheidcentrum in Delft.

Na het genot van koffie, thee of fris met gebak, vertelde Thea Rengers van De Papaver op boeiende wijze over al hun activiteiten. Naast een aantal betaalde krachten is bij het centrum een enthousiast team van vrijwilligers betrokken. Het centrum richt zich op natuur- en milieueducatie, op lesmateriaal voor scholen en op acties tegen zwerfafval. En natuurlijk op het onderhoud van de prachtige kruidentuin en het geven van rondleidingen door het Heempark. Na de inleiding konden we ons aansluiten bij een aantal gidsen, die ons meenamen door de kruidentuin en het Heempark. En dat werd bijzonder gewaardeerd.

Na de rondleidingen en het bezoek van de expositieruimte kregen we een heerlijke lunch. De soep was gemaakt van van afval geredde groenten: een stimulerend verhaal van Milieudefensie ging eraan vooraf. ‘s Middags konden we nog struinen door de kruidentuin, de expositie bezoeken, de lepelaars kolonie bewonderen en imkers vertelden in de imkerij over het bijenleven. De foto’s van het zomeruitje zeggen genoeg over de sfeer van dit zomeruitje.

Peter Wilbrink

Lunch in de Papaver

 

Translate »