Ga naar de inhoud

120 uur stage lopen

Even voorstellen…
Mijn naam is Angela Verhoeks en ik studeer momenteel Social Work op de Hogeschool in Leiden. In november 2021 ben ik begonnen als
vrijwilligster bij het Stadsdiakonaat Delft om ervaring op te doen in de vorm van vrijwilligerswerk.

Wat ik tijdens dit vrijwilligerswerk heb gedaan is vooral mensen bezoeken.
Wat ik hier zo leuk aan vond was dat je met iedereen wel wat anders deed.
Met de een ging ik wandelen, met de ander deed ik een spelletje, met iemand anders ging ik boodschappen doen en met een ander weer een kopje koffiedrinken. Er zat hier dus onwijs veel variatie in en dat vond ik heel leuk! Mijn allermooiste moment (moeilijk kiezen, want er zijn er zo veel!) was op een maandagochtend. Ik ging langs bij een mevrouw waar ik om de week naar toe ging. Om 10:00 uur kwam ik bij haar aan en dit keer stond ze al buiten op me te wachten. We gingen namelijk wandelen zei ze! Mevrouw liep vroeger altijd een rondje door de wijk langs een mini bieb. Er staan er meerdere van in haar wijk. Dus we liepen dezelfde route als dat ze vroeger altijd deed. Bij elke mini bieb stopten we even en keken we naar de boeken erin stonden. Als er een leuk boek tussen stond, nam ze die mee en zette ze een boek van haarzelf terug. Na de route gelopen te hebben stopten we bij een bankje, het eindpunt. Ze vertelde hoe ze hier vroeger altijd met de kinderen ging zitten. Het bankje stond altijd in het zonnetje, zei ze. ‘Dan nam ik gewoon wat lekkers mee en dan kon ik hier uren zitten’. Ook ging ze weleens alleen hierheen vertelde ze, dan nam ze gewoon lekker een boek mee en ging ze genieten in het zonnetje. Wat ik zo bijzonder vond aan deze ochtend was dat het echt voelde alsof ik een ochtendje meekeek in haar leven. Het voelde heel persoonlijk en ik vond het ook heel bijzonder dat ze dit met mij wilde delen. Toen we op het bankje zaten zei ze ook dat ze het zo leuk vond om dit rondje eindelijk weer een keer te lopen en ze vond het zo fijn dat ik met haar mee wilde. Ze ging het direct tegen haar kinderen vertellen zei ze, ze was zo enthousiast. Dat is ook wat ik het meest bijzondere vind aan het vrijwilligerswerk. Ik krijg er zo veel voldoening van! Het doet me zo goed om te zien hoe blij mensen zijn dat jij tijd voor hen vrijmaakt om samen iets te gaan doen. Ik geniet ervan om er voor iemand te zijn en iemand blij te maken. Voor mij is dat het beste gevoel dat je kunt hebben!

Translate »