Etentje voor vrijwilligers – 12 april 2018

Voor het derde achtereenvolgende jaar kon het Stadsdiakonaat alle vrijwilligers een etentje aanbieden. Een aantal jaar geleden hield Joke Tummers een lezing voor de Soroptimist International Delft toen ze in gesprek raakte met een mevrouw die een goedlopend bureau runt in Amsterdam. Deze mevrouw was zo onder de indruk van wat er allemaal gebeurt bij het Stadsdiakonaat, dat ze nu al drie jaar lang ieder jaar geld doneert voor een etentje. Vanavond zijn vrijwel alle medewerkers aanwezig in het Wok restaurant aan de Bachsingel in Delft. Joke Tummers en voorzitter Peter Wilbrink verwelkomen iedereen.

Aardig en bescheiden

En dan wordt het buffet geopend en kan iedereen het bord vol scheppen. Er is keuze te over. Er zijn soepen, voorgerechten, teppanyaki, ingrediënten om te wokken en grillen, een warm buffet, een toetjesbuffet en zelf te pakken dranken. Het is werkelijk smullen geblazen.

Omdat het vrijwilligerswerk voor het Stadsdiakonaat individueel werk is, kennen de meesten elkaar hooguit van de kerstvieringen of het jaarlijkse zomeruitje. Toch zijn de meeste aanwezigen gezellig met elkaar aan het praten. Als je een karakterschets zou moeten geven van een vrijwilliger, dan zijn het over het algemeen aardige en bescheiden mensen. Veel mensen hebben zelf een zware rugzak en kiezen vanuit hun eigen ervaringen om iets te betekenen voor hun medemens. Neem Lia (75), ze heeft in totaal 59 operaties achter de rug en is dankbaar dat ze er nog is: “Alleen als de cliënt je al aankijkt en blij is dat je er bent, dat is zo fijn, daar doe ik het voor.” Jolita (64) zorgde als jonge vrouw al voor haar schizofrene broer en belt nu sinds een paar jaar iedere dag haar cliënte. Door haar heeft deze 87-jarige mevrouw weer een beetje zin in het leven. En toen de moeder en schoonmoeder van Monica (50) overleden waren, is ze naast haar betaalde baan iedere woensdagmiddag een mevrouw gaan bezoeken. Ook de man van Monica is vanavond aanwezig. Als de cliënte van Monica een technische klus heeft, schakelt Monica haar man in.

© 2016 - 2019 Stadsdiakonaat Delft - wilt u een stukje overnemen van onze site? Neem contact op.