2016: een zeer geslaagd lustrum jaar

2016 was het negende lustrumjaar van het Interkerkelijk Stadsdiakonaat (ISD): we bestonden 45 jaar. Een lustrumjaar met een aantal hoogtepunten.

Voor onze cliënten in juli het jaarlijkse zomeruitje. Het uitje was in ‘de Papaver’ van de Delftse Hout. Een zonnige dag, zo’n negentig mensen genoten hiervan. Ook de Stadsclowns Delft zorgden voor een humoristisch en aanstekelijk vermaak. Op zaterdag 8 oktober waren alle ruim 130 vrijwilligers uitgenodigd om ons lustrum te vieren. En dat was een mooi feest met de nodige traktaties, muziek, inspirerende verhalen van een verhalenverteller en de presentatie van ons nieuw logo: drie vogels in een boom. De boom staat voor de vrijwilliger die op dat moment een rustplaats is voor een (kwetsbare) vogel, maar de rol van vogel en van boom kan zomaar wisselen! De helper kan de kwetsbare partij worden en de vogel de rustplaats voor iemand. Het lustrumfeest werd afgerond met een heerlijk buffet.

Onze traditionele kerstviering kreeg in dit lustrumjaar een extra invulling met een mooie attentie voor de cliënten, het was een gezellig samenzijn. Zoals ieder jaar organiseert het Interkerkelijk Stadsdiakonaat in de zomer, ook in 2017, ‘een dagje uit’ voor de cliënten, die vaak iedere dag aan huis zijn gebonden en financieel geen enkele mogelijkheid hebben voor een uitstapje. Door de opbrengst van de Kerstcollecte in de delftse kerken – onze hartelijke dank! – kunnen wij dit uitje ook in de zomer 2017 weer organiseren.

Ook de laatste maanden ziet het ISD weer een sterke toename in de hulpvraag.

De vrijwilligers bezoeken mensen bij wie weinig of geen familie of bekenden over de vloer komen; zij helpen bij karweitjes, doen als maatje met cliënten bijvoorbeeld boodschappen of zorgen voor begeleiding naar het ziekenhuis of de huisarts; zo staan Delftenaren klaar voor elkaar! Nu al meer dan 45 jaar.

© 2016 - 2019 Stadsdiakonaat Delft - wilt u een stukje overnemen van onze site? Neem contact op.