Kerstviering

De kerstviering van het ISD: een feestelijk en verwarmend samenzijn van gasten en vrijwilligers. Ieder van ons is er op eigen wijze bij betrokken.
We vieren dat er iets in de kerstnacht is gebeurd, dat tot op de dag van vandaag nog betekenis heeft en dat ons – ieder op eigen toonhoogte – bemoedigt, misschien wel troost  of misschien ook wel een beetje blij maakt.

Dat is – denk ik – wat ons in de kerstviering van het ISD samenbindt.

Een samenzijn om al die bekende woorden van het wonderlijke kerstverhaal te horen, verhaal van de geboorte van Jezus Christus, van het Licht. Een samenzijn, om te hopen of om ons misschien alleen maar te verbeelden, dat er iets waar mag zijn van die bovenmenselijke woorden van de overwinning van het Licht op de duisternis. Het Kind geboren midden in donkere dagen.

In dit Kind is God heel dichtbij ons gekomen, dichterbij kan haast niet. In dit Kind heeft God zich verbonden met mensen, in wie wij zijn en in wat er gebeurt in ons leven. Verbintenis van hemel en aarde. Dat laat zich even gemakkelijk zeggen, maar het heeft een onvoorstelbaar grote draagwijdte. Wat er met deze woorden wordt uitgedrukt is bijna niet te bevatten.
Het geheim van de kerstnacht is dat de Eeuwige God zich blijvend met ons, met onze wereld heeft verbonden in dit Kind, Kind van de Kerstnacht. Een radicale wending ten goede in de wereldgeschiedenis én in onze eigen levensgeschiedenis.

Peter Wilbrink,
voorzitter Interkerkelijk Stadsdiakonaat Delft

© 2016 - 2019 Stadsdiakonaat Delft - wilt u een stukje overnemen van onze site? Neem contact op.